Apa-Fia Vándortábor :: Bátorsággal a végletekig! 2017. július 20-23

Kedves Apák és Fiaik! (Kedves Édesanyák!)

Elkészült a táborunk programterve, amelyet most ismertetünk. Az Apa-Fia tábor fő célja, hogy apa és fia kettesben és a tábori közösségben minél több értékes élménnyel gazdagodjatok. Megismerjétek egymás jó és fejlesztendő oldalait. A Zemplénben, Telkibányán lesz a bázisunk.  A létszám 12 párosban maximált érdemes időben jelentkezni!

Apa-Fia Vándortábor
Bátorsággal a végletekig! 2017. július 20-23

Ajánlott korosztály: 10-14 éves gyermekek és kortalan apukák számára. Amennyiben gyermeked kilóg a korosztályból, de szeretnél jönni írj kérlek egy e-mailt nekünk.

Szállásunk a Telkibányán az 1. sz. ifjúsági táborban lesz.
A gyönyörű, több hektáros zöld táborhelyet patak is gazdagítja. Saját, különálló házunk lesz, ahol öt szobában kapunk szállást. (4-6 fős szobák)

Ellátásunkat reggeli és meleg vacsora tekintetében a táborhely biztosítja, az ebéd pedig apa-fia párosokban önköltséges alapon oldjuk meg. Minden ebédidő egyben páros idő is, így a nap közepén tudtok kettesben l-enni egy jót. (Bolt, talponálló, étterem mindig lesz a közelben.)

Közlekedés – lehet jönni saját autóval, vonattal, vagy biciklivel. A pénteki napon van bicikli túra, szombaton gyalogtúra. Aki nem tud hozni kerékpárt, vagy nem autóval jönne, az jelezze, hogy tudjunk segíteni az utazásban.

Programjaink többsége aktív program: kerékpározunk, túrázunk, ásványok után kutatunk, várat látogatunk… Minden nap vannak apa-fia feladatok egy-egy téma köré építve, amit saját belátásotok és igényetek szerint lehet elvégezni.

 

APA-FIA TÁBOR PROGRAMTERVEZET

1. nap július 20. csütörtök – Honnét jöttünk, hogyan jött létre családunk?

09:30 – 10:00 Találkozó Sárospataknál a Botkő pihenőnél. Rövid bemutatkozást követően elkirándulunk (2x4km) a csodálatos Tengerszemhez. Itt egy bemelegítő játék vár ránk, ahol szükség lesz az apai tapasztalatokra, és a (fér)fiúi találékonyságra, leleményességre. Az otthonról hozott ebédet itt fogyasztjuk el közösen. Visszasétálunk az autókhoz, és irány a Pálházi kisvasút. Kisvasúttal elzakatolunk a Kőkapuig. A fél-félórás vonatozás alatt, jut idő egymással beszélgetni, átbeszélni az elmúlt évet. Ezek után nincs más hátra, minthogy megérkezzünk szálláshelyünkre, elfoglaljuk a házunkat és megvacsorázzunk. Megérkezünk testben és lélekben egyaránt, este lesz még lehetőségünk ránézni arra is, hogy hogyan indult el családotok története.

2. nap július 21. péntek – Fiúból férfi

Hogyan tudunk együtt működni? Hogyan küzdünk meg a kihívásokkal?

A mai napon a Füzéri várat hódítjuk meg kerékpárjainkkal. (Össztáv kb. 2x40km) Apa-fia párosokban egyéni tempóban, (kísérőautó támogatásával) közelítjük meg a várat, közben kerék-páros feladatok várnak ránk. Az út olykor küzdelmes, leszünk fent és lent is, de megtapasztaljuk, hogy ketten együtt jóval könnyebb. Arra keressük a választ, hogyan vál(t)unk fiúból férfivá? Az igényesen felújított várat a helyi várgondokság vezetésével fedezzük fel, hiszen rengeteg titkot, érdekességet rejt magában! Ebéd helyben saját szendvicseinkből, vagy a környező éttermek egyikében. Hazafelé a telkibányai ásványkiállítást tekintjük meg, itt kézműves foglalkozás, és krumpli lángos vár bennünket. Éjszaka külön apa és külön fiú meglepetésprogram.

3. nap július 22. szombat –  Kincsek nyomában

Szombaton Józsival, helyi túravezetőnkkel indulunk ásványok felfedezésére. Kincseket keresni az elhagyott bányákban, barlangokban, erdőben. 10-12 km hosszú túra vár ránk. Zemplén csodaszép tájain barangolunk, miközben felfedezzük a természet kincseit: az ehető növényeket, és az ásványokat is. A kihívások ezen a napon is folytatódnak, külső és belső kincskeresésünk jutalmaként előkerülnek értékeink, szembenézhetünk azzal, milyen is az értékes férfi, aki mellett egy nő igazán nő lehet. Déltuán külön fiú és külön apa program következik.  Estét egy különleges tábortűzzel zárjuk.

4. nap július 23 vasárnap – Kalandos jövőnk

A mai nap összecsomagolunk és elhagyjuk szálláshelyünket. Irány a sátoraljaújhelyi Kalandpark. Itt közös bobozás, majd a kaladparkpálya megmászása vár ránk. Ezen a napon közös ebéddel koronázzuk meg az együttlétet. Ez az emlékezetes kaland nap reméljük mindenkit hosszú időre feltölt apa-fia élménnyel. A zárás után lehetőség van tovább kalandozni a parkban, vagy hazafelé venni az irányt.

 

Árak, kedvezmények, határidők

A tábor díja: 45.000,-Ft / fő, azaz 90.000,-Ft/páros, 2. gyermek: 43.000,-Ft

2017. június 2-ig történő jelentkezés és 50%-os előleg befizetése esetén 2.000,-Ft/fő, azaz 4.000,-Ft/pár kedvezményt adunk.

A tábor díja tartalmazza a leírásban szereplő programokat, a szállás díját (ágyneművel együtt), a félpanziós (reggelik és vacsorák) ellátást, a táborpólót, és egy meglepetés ajándékot.

Jelentkezési határidő 2017. június 20., vagy ameddig a tábor be nem telik. (Maximum 24 fő + táborvezetők)

 

Jelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltésével lehetésges. Fizetéssel átutalással a jelentkezési lap kitöltése után.